Stichting Leidse Jazz Geschiedenis


Stichting Leidse Jazz Geschiedenis
Handelend als: Leiden Jazz Award

RSIN/fiscaal nummer: NL817744368
KvK: 28114898

Doelstelling
De Stichting Leidse Jazz Geschiedenis werd opgericht in 2007 om de geschiedenis van de jazz in Leiden vast te leggen en het verhaal voor de toekomst te bewaren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de publicatie in 2009 van een – inmiddels uitverkocht – boek: Leidse Jazz, 1899-2009. Nog wel hier online te lezen en te bekijken.
Na het voltooien van het boek is de Stichting voortgezet als Leiden Jazz Award, met als doel het stimuleren van jong, professioneel jazztalent. Dit doet de Stichting door jaarlijks een competitie onder jazzstudenten van alle Nederlandse conservatoria te organiseren. Aan de prijswinnaars wordt zoveel als dat in het vermogen van de Stichting ligt, naast een geldprijs, ook de mogelijkheid geboden om ervaring als professioneel muzikant op te doen door optredens in Leiden en de regio. Tevens wordt in voorkomende gevallen de mogelijkheid geboden om professionele geluidopnames te maken.

In 2018 zal de tiende editie van de competitie plaatsvinden.

Beleidsplan (samenvatting)
De Leiden Jazz Award (LJA) wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd. Aanvankelijk in het verlengde van de Stichting Leidse Jazzgeschiedenis en het door deze organisatie uitgegeven boek over Jazz in Leiden, maar de laatste jaren op grotere afstand.
De prijs is bedoeld voor stimuleren van de jonge, professionele muzikanten enerzijds, en het profileren van de stad Leiden als een vruchtbare plaats voor levende muziek anderzijds. Het organiseren van de voorselectie, het houden van de voorronden en de uiteindelijke finale wordt gedaan door een klein aantal vrijwilligers.

De LJA wil door uitgroeien tot een volwaardige deelnemer in de Leidse cultuur, met een stevige verankering in Leiden en de Leidse regio. Leiden heeft geen hogeschool- of academische muziekopleiding en de LJA beoogt een stukje van deze lacune op te vullen. De LJA stimuleer aanbod van nieuw, nog onbekend talent en werkt daarvoor samen met zowel de landelijke muziekopleidingen (het onderwijs) als de Leidse podia (cultuur) en het Leidse bedrijfsleven.  Deze laatste categorie sponsort de prijzen, maar levert geen bijdrage aan de organisatorische kant van de LJA.

Klik hier voor het beleidsplan van onze Stichting.

Bestuur
De samenstelling van het bestuur is hier te lezen.

E-mailadres: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Postadres: Zoeterwoudseweg 17, 2321 GM Leiden

Vergoedingen
Het bestuur en alle bij de organisatie van de competities betrokken personen, anders dan ingehuurde professionals, verrichten hun werkzaamheden om niet. In voorkomende gevallen zullen (materiële) onkosten, die zijn gemaakt ten behoeve van het evenement, worden vergoed. Hierbij kan worden gedacht aan – niet uitputtend – portokosten, papierkosten, reiskosten en dergelijke.

Leiden Jazz Award in de media
Klik hier naar de krantenknipsels over de competitie van 2010 tot 2017.

Comité van Aanbeveling
Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, jazzpianist; Mr. drs. L.C. (Elco) Brinkman, v/h fractievoorzitter CDA in de Eerste Kamer der Staten Generaal; Prof. Mr. Dr. C.J.J.M. (Carel) Stolker, Rector Magnificus en voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden; L.M.M. (Rens) Heruer, voorzitter historische Vereniging Oud Leiden; Drs. H.J.J. (Henri) Lenferink, burgemeester gemeente Leiden; J. W. (Jan Willem) Luyken, directeur North Sea Jazz Festival; W.J.C. (Willem) van Moort, voorzitter Raad van Bestuur BplusC; Prof. Mr. P.F. (Paul) van der Heijden, v/h Rector Magnificus en Voorzitter Raad van Bestuur van de Universiteit Leiden; C.M. (Cees) Schrama, musicus, jazzconsultant voor Verve International, oud-presentator Tros Sesjun en onderscheiden met de Paul Acket Special Appreciation Award; J.F. (Frits) Landesbergen, jazzmusicus en bandleider; K. (Ken) Vos, recensent van het Leidsch Dagblad en Jazzism, programmamaker van de concertzender.

 

Leidse Jazz Geschiedenis
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.