De bekende en muzikale Leidenaar Bart Wirtz heeft onlangs een fraai album uitgebracht: ‘Beneath the Surface’.

Daarvoor vraagt het bestuur van de Leidse Jazz Geschiedenis gaarne uw aandacht.

Saxofonist Bart Wirtz presenteerde donderdag 13 oktober 2016 in het Leidsch Dagblad zijn nieuwe album ‘Beneath the Surface’ met zang, rap en elektronica.

Met twee zangeressen, een rapper, elektronische piepjes en knarsjes lijkt Bart Wirtz een radicaal andere weg te zijn ingeslagen, maar niets is minder waar, zo blijkt.  “Ik ben de jazz zeker trouw gebleven, maar ik heb nu alleen iets geheel nieuws gemaakt, omdat ik dat namelijk zelf heel gaaf vind.”, zo laat Bart in het interview met Theo de With van het Leidsch Dagblad weten.

De Cd ‘Beneath the Surface’, was nog maar een paar dagen kakelvers en heeft meteen al enthousiaste reacties en lovende recensies gekregen.  Het is en blijft altijd weer spannend om iets nieuws te brengen. Zijn twee vorige Cd’s  waren nog echte jazzplaten en voor het album ‘íDreamer’ scoorde hij zelfs een Edison. Het nummer ‘Evolution of the innocent’ kwam op een speellijst van Spotify terecht en werd vervolgens drie miljoen keer gestreamd(!). Na zo’n succes de muzikale koers te verleggen, dan heb je pas echt lef!

Op deze Cd treffen we naast Bart Wirtz, de saxofonist en Britse rapper Soweto Kinch en de zangeressen Ntjam Rosie en Ai Ming Oei.

Bevriend kunstenaar en fotograaf Casper Faassen verzorgt fotografie. “Hij begrijpt het thema. Wat ligt er onder de oppervlakte? Dat… zie ik in zijn werk en je hoort het in het mijne.”, aldus een zeer tevreden Bart.

Het hele interview treft u op de website van het Leidsch Dagblad www.leidschdagblad.nl.

Bezoek ook zijn website: www.bartwirtz.com en beluister zijn muziek op youtube.

 


 

Claudio Jr., winnaar Leiden Boonekamp Jazz Award 2015, krijgt de Louis van Dijk Award

In het magazine van Jazzflits las ik het mooie bericht dat jullie een prachtige CD hebben uitgebracht en dat werd becommentarieerd met een
schitterende en zeker ook wervende recensie. Lees het via deze link naar de pdf van het blad op pagina 2.

Mede namens de hele jazzcrew van harte proficiat met deze uitgave!!!

Wij zijn er als organisatoren erg trots op om jullie in de goed bezochte finale van de Leiden Jazz Award 2016 te hebben gezien en gehoord, per slot behoorden jullie tot de vijf besten uit een selectie van 23 deelnemers!!!!

Met jullie welnemen zullen wij dit bericht ook op onze website plaatsen!!! Wie weet levert het iets op.

Met alle denkbare succes en hartelijke groeten,
Ton van Noort

 

Leidse Jazz Geschiedenis
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.