Het huidige bestuur is:

Voorzitter: Dr. C.B.A. (Cor) Smit - 31.07.1954 - historicus
Studeerde geschiedenis aan de Leidse universiteit, afstudeerrichting sociale en economische geschiedenis. Hij werkte als docent, sociaal cultureel werker, in de ICT en als bestuurs- en beleidsmedewerker voor hij zich in 2002 vestigde als zelfstandig historicus te Leiden. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van Leiden en publiceert hierover met grote regelmaat. Zijn meest recente publicaties zijn: Leiden met een luchtje (over groen, afval en de openbare ruimte door de eeuwen heen, 2001), Ondernemers en Geleerden (2003), 350 jaar Jean Pesijnhof met (J. Niekus, 2005), Van middenstander tot ondernemer (als redacteur, 2005), Slachthuis Woonhuis (met bijdragen van anderen, 2006) Strijd om kwaliteit (over volkshuisvesting in de Leidse regio, 2006). Hij is redacteur van het Jaarboek voor de sociale en economische geschiedenis van Leiden en omstreken en bestuurslid van de Dirk van Eck-stichting te Leiden. Hij promoveerde in 2016 op een proefschrift over kinderarbeid. Cor Smit speelde jarenlang basgitaar en zong in diverse bands en… is een groot jazzliefhebber

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 41280503

 

Penningmeester: Gerard de Bruin - 19-12-1951 - historicus
Studeerde zeegeschiedenis en Nederlands aan de – toen nog – Rijksuniversiteit Leiden. Na een aantal jaren als zelfstandige te hebben gewerkt, ondermeer als vormgever en drukker, belandde hij via de ICT in gemeentedienst bij de gemeente Haarlem. Daar begon hij zich te specialiseren in inkoop- en aanbestedingsprocedures. De laatste jaren, tot aan zijn pensionering was hij in een vergelijkbare functie werkzaam bij de Universiteit Leiden
Gerard is penningmeester van de Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland die de website Rijnlandse Geschiedenis beheert en bestuurslid van de vereniging van Oud Geschiedenisstudenten Leiden.
Gerard is een muzikale carnivoor met een zeer brede muzikale smaak: van klassiek, via folk en pop naar jazz.” Er bestaat geen echt slechte muziek, er is hooguit muziek waar je niet van houdt.”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 46617408

 

Secretaris: Marja van der Weijden – 09.08.1956
Werkt sinds 1988 bij de gemeente Leiden, thans al kwaliteitsmedewerker kinderopvang (-locaties in Leiden). Ze is in het verleden opgeleid tot apothekersassistente en daarna tandarts-assistente met specialisme in de orthodontie en heeft voorheen 10 jaar in dit vakgebied gewerkt. Daarnaast was Marja vrijwilliger bij een organisatie die opkwam voor de rechten van jongeren en werkte ze, na 6 jaar vrijwilliger te zijn geweest,  twee jaar als bezoldigd coördinator landelijk Meidenwerk en maakte deel uit van het dagelijks bestuur.
Muziek in de breedste zin heeft altijd haar interesse gehad. In jazzmuziek vond zij echter dé meest samenkomende vorm van vele muziekstijlen en vanaf haar twintigste bezocht ze menig (jazz)concert.
Marja organiseerde met wat vrienden ruim twintig jaar een jaarlijks terugkerend jazzweekend waar 35 trouwe leden drie dagen lang ondergedompeld werden in jazzmuziek, gecompleteerd met een lezing over een bepaald thema uit de jazzmuziek door jazzkenner Wim Wimsemius en wijlen Jan Oldenhof. Na  ruim twintig jaar betrokken te zijn geweest bij jazzpodium HotHouse ging zij in op het verzoek van goede vriend Cor Smit om de Leiden Jazz Award mee te organiseren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 24570809

 

 

 Op maandag 29 mei 2017 heeft het bestuur van de Stichting Leidse Jazz Geschiedenis haar taken overgedragen aan een nieuw bestuur. Op de foto het oude en nieuwe bestuur bijeen. V.l.n.r.: Ton van Noort, oud-secretaris - Stephan van den Berg, oud-penningmeester - Marja van der Weijden, secretaris - Gerard de Bruin, penningmeester - Cor Smit, voorzitter - Chris Verplancke, oud-voorzitter.

Meer informatie over de personen Ton, Stephan, Cor en Chris vindt u onder het menu Leidse Jazz Geschiedenis de link De medewerkers.

 

Leidse Jazz Geschiedenis
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.