Beste allen,
 
Met een dubbel gevoel bericht ik jullie het volgende..
 
Wij kunnen met trots terugzien op een zeer succesvolle jazzcompetitie. Het was de 9e!!!! in successie.
Destijds ontstaan na het verschijnen van een historisch jazzboek waarin auteur Cees Mentink op een weergaloze in een zwaargewicht van drie kilo 110 jaar Leidse Jazz Geschiedenis beschreef…
 
Aan onze deelname aan het ontstaan van dit boek, was een restrictie verbonden, namelijk: een vervolg daarop zou een jazzcompetitie moeten worden voor getalenteerde Jazzstudenten afkomstig van de Nederlandse Conservatoria en onder de slogan ‘een Geschiedenis zonder Toekomst is Ondenkbaar’, is dit ook gerealiseerd.
 
Vele jaren hebben jullie de studenten gemotiveerd voor deelname hieraan. Dit jaar was het weer heel succesvol… met een bomvol Theaterzaal in het Leidse Volkshuis.
De Burgemeester van Leiden drs. H.J.J. Lenferink, reikte meer dan alleen het prijzenpakket uit.
 
Het dubbel gevoel uit zich mede in het feit, dat ik na 9 jaar afscheid heb genomen van een ‘Jazzkind’ dat mij zeer dierbaar is geworden. Mijn bouwjaar ’35 en het feit dat wij groter willen worden, zodat wij nog meer mogelijkheden voor optredens krijgen, heeft mij ertoe bewogen te zoeken naar waardige opvolgers.
 
Wij: Chris Verplancke, voorzitter; Stéphan van den Berg, penningmeester en ikke als secretaris, zijn daarin geslaagd. Zij hebben het afgelopen volledig ‘meegedraaid’ en wij voelen ons zeer content met hun drive, betrokkenheid en vooral ook de grote kennis van zaken, van dit zestal.
 
Afspraak is dat na afronding van administratie en de bijbehorende financiële transacties, de overdracht medio april plaatsvindt.
 
Ik stel ze graag aan jullie voor: Cor Smit, (jazz)historicus – voorzitter; Marja van der Weijden, administratief medewerker, gemeente Leiden – secretaris; Gerard de Bruin, financieel medewerker, Universiteit Leiden en historicus – penningmeester. Martin Rohde; Jos Versteegen en Sam Goudsmit verzorgen de publicitaire zaken.
 
Na de overdracht zullen zij kennis met jullie maken.
Rest mij jullie ontzettend te bedanken voor de support, de bijval, de aanmoedigingen enz……
 
Ik heb ervan genoten!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Met een dierbare (jazz)groet
 
Ton van Noort, secretaris

Hieronder een aantal foto's van een woordje van de voorzitter van de organiserende Stichting, de uitreiking door de burgemeester van de Leidse Gouden Speld en de reactie van Ton...

 

 

 

Leidse Jazz Geschiedenis
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden.